Моят акаунт — Електрик 90 Кошница

Производител

Мрежово захранване V

Мощност A

Размер букси

Функция VRDРЕДЗ (ММА) - Какво представлява ръчното електродъгово заваряване?

Ръчното електродъгово заваряване (Manual Metal Arc), известно още като заваряване в защитена среда (SMAW) или просто електродъгово заваряване, е процес на заваряване, където се използва обмазан електрод.

Електрическият ток, произведен от заварачен токоизточник се използва за създаване на дъга между електрода и заварявания детайл. Дъгата топи сърцевината на електрода и произвежда капки разтопен метал за да се създаде заварка. Разтопената обмазка създава защитен газ и се осигурява слой от шлака, който предпазва заварката от всякакви атмосферни влияния.Шлаката трябва да се премахва след всеки заваръчен шев.

Какви са предимствата на РЕДЗ (MMA) заваряване?

  • Разходи - MMA заваръчните машини (електрожени) са относително евтини, а оперативните разходи са по-ниски, отколкото при други методи на заваряване.
  • Мобилност - MMA заваръчните машини са компактни и леки, което ги прави лесно преносими и идеални за употреба навсякъде.
  • Простота - оборудването е лесно за настройване и процедурата е по-проста, отколкото при някои други заваръчни процеси.
  • Гъвкавост и универсалност - РЕДЗ (ММА) се използва предимно за заваряване на стомана (включително неръждаема стомана) и чугун. Може да се заваряват широк спектър от други метали, включително алуминий, никел и медни сплави. Освен това е най-ефективният метод за заваряване на открито, тъй като е по-малко вероятно заваръчния шев да бъде засегнат от метеорологичните условия, отколкото при MIG или TIG заваряване.

Какви са недостатъците на РЕДЗ (MMA) заваряване?

  • Най-честите проблеми са заваръчните пръски, порьозността, лошото сплавяване, недостатъчно проникване и появата на пукнатини.

Заповядайте в Електрик 90 ООД или се свържете с нас на указаните телефони. Нашите специалисти ще Ви насочат към подходящия електрожен ММА/РЕДЗ продукт.