Моят акаунт — Електрик 90 Любими продукти Кошница

Производител

Мрежово захранване V

Мощност A

Размер букси

Функция VRD


 Fox Weld MMA 200

Fox Weld MMA 200

570.00 лв.
 ESAB ROGUE ES 180i Pro -7%

ESAB ROGUE ES 180i Pro

1067.00 лв. 992.00 лв.
 Fox Weld MMA 250

Fox Weld MMA 250

1280.00 лв.
 Fox Weld MMA 315

Fox Weld MMA 315

1490.00 лв.
 KEMPPI MINARC 150

KEMPPI MINARC 150

1500.00 лв.
 Bohler URANOS 1800 RC -30%

Bohler URANOS 1800 RC

3627.00 лв. 2538.00 лв.

РЕДЗ (ММА) - Какво представлява ръчното електродъгово заваряване?

Ръчното електродъгово заваряване (Manual Metal Arc), известно още като заваряване в защитена среда (SMAW) или просто електродъгово заваряване, е процес на заваряване, където се използва обмазан електрод.

Електрическият ток, произведен от заварачен токоизточник се използва за създаване на дъга между електрода и заварявания детайл. Дъгата топи сърцевината на електрода и произвежда капки разтопен метал за да се създаде заварка. Разтопената обмазка създава защитен газ и се осигурява слой от шлака, който предпазва заварката от всякакви атмосферни влияния.Шлаката трябва да се премахва след всеки заваръчен шев.

Какви са предимствата на РЕДЗ (MMA) заваряване?

  • Разходи - MMA заваръчните машини (електрожени) са относително евтини, а оперативните разходи са по-ниски, отколкото при други методи на заваряване.
  • Мобилност - MMA заваръчните машини са компактни и леки, което ги прави лесно преносими и идеални за употреба навсякъде.
  • Простота - оборудването е лесно за настройване и процедурата е по-проста, отколкото при някои други заваръчни процеси.
  • Гъвкавост и универсалност - РЕДЗ (ММА) се използва предимно за заваряване на стомана (включително неръждаема стомана) и чугун. Може да се заваряват широк спектър от други метали, включително алуминий, никел и медни сплави. Освен това е най-ефективният метод за заваряване на открито, тъй като е по-малко вероятно заваръчния шев да бъде засегнат от метеорологичните условия, отколкото при MIG или TIG заваряване.

Какви са недостатъците на РЕДЗ (MMA) заваряване?

  • Най-честите проблеми са заваръчните пръски, порьозността, лошото сплавяване, недостатъчно проникване и появата на пукнатини.

Заповядайте в Електрик 90 ООД или се свържете с нас на указаните телефони. Нашите специалисти ще Ви насочат към подходящия електрожен ММА/РЕДЗ продукт.