Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/abisoft97/abicore/Controllers/website/head.inc.php:175) in /home/abisoft97/abicore/Controllers/website/custom/elektr90/product.php on line 77
ПРОФЕСИОНАЛЕН ИНВЕРТОРЕН ЗАВАРЪЧЕН АПАРАТ — FOX WELD TIG 200 WP - ТОП цена — Електрик 90
Моят акаунт — Електрик 90 Любими продукти Кошница

ПРОФЕСИОНАЛЕН ИНВЕРТОРЕН ЗАВАРЪЧЕН АПАРАТ — FOX WELD TIG 200 WP

Код на продукта: 210498

Производител: FOX WELD

Мрежово захранване V: 220

Мощност A: 200

Размер букси: 35-50

Функция VRD: ДА

В наличност
990.00 лв.
Добави в кошницата
Споделяне

14 ДНИ ВРЪЩАНЕ

Ако не сте доволни от закупения продукт, независимо от причината, можете да се откажете от договора, сключен от разстояние в рамките на 14 дни от доставката му - вижте пълните условия.


Доставка до 3 раб. дни

Обикновено времето за подготвяне, изпращане и доставка на поръчките отнема от 1 до 3 работни дни.


Проверка на пратката

Възможността за проверка на пратката преди заплащане е услуга, валидна за всички продукти, предлагани и доставяни от ELEKTRIK 90.


Описание

FOX WELD TIG 200 WP е инверторен токоизточник, с който може да се заварява по следните методи:

ММА DC (ръчно електродъгово заваряване) .
TIG DC HF, TIG DC LIFT, TIG DC HF PULSE, TIG DC LIFT PULSE (волфрамов електрод инертен газ)

TIG заваряване
При TIG (Волфрам инертен газ) заваряване заваръчната дъга тече между нетопим електрод (волфрам или негови сплави) и заварявания детайл в защитна газова среда (аргон).    

Lift Arc заваряване 
Запалването на дъгата става чрез драскане (lift-arc) на електрода върху заварявания детайл. Режима се избирас превключвателя за избор на заваръчен режим.
В началото на процеса тока е ограничен на минимална стойност с цел запазване на волфрамовия електрод и минимални включвания на волфрам в заварявания детайл. Този тип на запалване не гарантира високо качество в началото на заваръчния шев.
Този метод се използва в случаите, когато искаме детайла да  се обработва механически минимално след неговото заваряване. Добавъчният материал трябва да е същия или близък по състав със заварявания детайл. За защитен газ се използва чист аргон в количества съответсващи на избрания ток.

 2Т HF заваряване:

  1. Режима се избира с бутона за избор на заваръчен режим и бутона за избор на заваръчен процес. Приближете шланга до детайла, който ще заварявате, държейки върха на електрода на 2-3мм от самия детайл.
  2. Натиснете и задръжте натиснат бутона на шланга (1Т).
  3. Дъгата се запалва без драскане с детайла, и приложеното напрежение (HF) автоматично спира.
  4. Заваръчния ток достига зададената от вас стойност.
  5. Отпуснете бутона на шланга (2Т) за да започне завършващия процес на заваряване, тока пада до 0А плавно за времето след което тече защитен газ.

4Т HF заваряване:
1.Режима се избира с бутона за избор на заваръчен режим и бутона за избор на заваръчен процес, ако е необходимо деактивирайте режим “Pulse”.
2.Приближете шланга до детайла, който ще заварявате, държейки върха на електрода на 2-3мм от самия детайл.
3.Натиснете бутона (1Т) и задръжте.
4.Дъгата се запалва без драскане на електрода с детайла, приложеното напрежение (HF) автоматично спира.
5.Заваръчния ток достига стойност.
6.Отпуснете бутона (2Т). Тока ще достигне стойност за времето.
7.Натиснете (3Т) и задръжте бутона надолу, за да започне завършващия процес на заваряване.
8.Тока пада плавно до за времето.
9.Отпуснете бутона (4Т), за да прекъснете дъгата, след което тече защитен газ за времето 

 ММА заваряване с обмазани електроди:

За да получите качествено заваряване е необходимо детайлите да са почистени от ръжда, бои и др. 
При обработката на ръбовете на детайлите, които ще заварявате вземете под внимание тяхната дебелина, състава им и позицията на заваряване.Обикновено се подготвят във форма „V“ , но когато са с по-голяма дебелина се препоръчва „Х“ форма за двустранно заваряване или „U“ форма за едностранно заваряване. 
Производителя на електродите определя оптималния заваръчен ток за всеки тип електроди. 
Типа на електродите, които ще използвате зависи от дебелината на материала и позицията на заваряване. 
Поставете избраният електрод в ръкохватката. За да запалите дъга, то драснете с електрода детайла, който ще заварявате и е предварително свързан към щипката. 
Когато се запали дъгата бавно повдигнете ръкохватката на необходимото разстояние.

За по-лесно запалване на дъгата първоначалния ток е по-голям от настроения (hot-start).При топенето на електрода се формират капки върху заварявания детайл, като обмазката осигурява защитен газ за процеса.

За подсигуряване на стабилно капкообразуване се подава ток с по-голяма моментна стойност (arc-force), който предпазва дъгата от гаснене.

Ако електродът залепне за заварявания детайл за по-дълго от определено време, сработва така наречената функция (anti-stick), при което се спира тока подаван от апарата. Така може лесно да отлепите електрода без да го повредите. След края на заваряването трябва да премахнете шлаката от заваръчния шев.

 Antistick (Защита против залепване): 
ВИГ(ТИГ) LIFT 4T или 2T: Когато волфрамовия електрод докосне детайла , който ще заваряваме тока се ограничава на 20А за да се предпази електрода от износване и залепване
ВИГ(ТИГ) HF 4T или 2T: Ако по време на заваряването волфрамовия електрод  докосне заварявания детайл тока ще падне до нула в рамките на 1 сек. с цел да предпази електрода от износване и залепване
MMA(електрожен) :Ако електрода залепне за заварявания детайл за по дълго време от две секунди завръчния ток ще падне до 0А автоматично за да предпази електрода.
Термична защита
Когато светне означава че е сработила. Оставете апарата включен за да може вентилатора да охлади машината. Когато изгасне ще се възстанови функционалността.