Електрик 90  - Специализиран сервиз, продажба и дистрибуция на заваръчна техника, резервни части и консумативи Електрик 90  - Специализиран сервиз, продажба и дистрибуция на заваръчна техника, резервни части и консумативи
Кошницата е празна
Connect to your Google AccountИзползвайте данните си от Google за да влезете в сайта. Сайтът ще вземе само Име, Фамилия и E-mail и ще Ви създаде потребител. Connect to your Facebook AccountИзползвайте данните си от facebook за да влезете в сайта. Сайтът ще вземе само Име, Фамилия и E-mail и ще Ви създаде потребител. Забравена парола Регистрация

СЕРВИЗ

НачалоНовиПромоцииНовиниКонтакти
 

Полезно е да знаем

Основният компонент за реализирането на заваръчния технологичен процес е източникa на енергия.

При електродъговите методи на заваряване това е заваръчния токоизточник. Изискванията към него практически изцяло се определят от реализирания технологичен процес.

Съвременните транзисторни токоизточници често могат да бъдат използвани за няколко метода на заваряване:
  • При ръчното електродъгово заваряване (РЕДЗ) и при ВИГ заваряването наличието на токоизточник обикновено е достатъчно, за да се реализира технологичния процес.
  • При МИГ/МАГ заваряването, освен токоизточника, е необходимо и телоподаващо устройство.

В някои случаи телоподаващите устройства се вграждат в токоизточниците.

Комбинацията токоизточник-телоподаващо устройство е известна като полуавтомат (обикновено към телоподаващото устройство се включват заваръчния шланг и системата за подаване на защитен газ и реализиране на цикъла на процеса).

Оксижен - апарат за заваряване или рязане на метали. Работи на базата на газова смес - кислород и горлив газ, най-често ацетилен. Количеството кислород може да се регулира. При заваряването се получават високи температури, силен интензитет и искри, което налага носенето на специални дрехи и специални очила за заваряване, на които може да се повдига екрана. Използва се при ремонтни работи за заваряване на стомана, чугун и цветни метали.

Горелка - устройство за образуване на смес от газообразно, течно или твърдо гориво с въздух или кислород и за подаването ѝ към мястото на изгаряне. Намира приложение в котелни, пещни и други инсталации за заваряване и т.н.

  • Горелката за твърди горива представлява система за подаване на смес от гориво и „първичен“ въздух, и отделно подаване на „вторичен“ въздух. В зависимост от това, дали подавания отделно („вторичен“) въздух бива завихрян или не, се различават съответно вихрови и правотокови горелки.
  • Горелките за течни горива се различават по начина на разпръскване на течното гориво. При механичните горелки разпръскването е за сметка на кинетичната енергия на течността. Ежекционните горелки се възползват от ежекционното действие на струя пара. При третия вид горелки за течно гориво - ротационните - горивото се разпръсква под въздействието на изтичаща въздушна струя.
  • Горелките за газови горива се различават според вида на смесване на горивото с въздух - външно, непълно външно и вътрешно. Според налягането, под което работят, биват: горелки с ниско налягане (до 5 kPa), със средно налягане (5 - 300 kPa), и с високо налягане (над 300 kPa).

Изчерпателна информация можете да намерите в Уикипедия.
© 2007 - 2019

Всички права са запазени от Електрик 90 ООД
 
Доставка
Плащане
Онлайн гаранция
Контакти
Полезно е да знаем
Технически речник
Често задавани въпроси
Използване на Бисквитки
Условия за ползване
Политика за защита на личните данни
nerasoft v3.0.9.1