Електрик 90  - Специализиран сервиз, продажба и дистрибуция на заваръчна техника, резервни части и консумативи Електрик 90  - Специализиран сервиз, продажба и дистрибуция на заваръчна техника, резервни части и консумативи
Кошницата е празна
Connect to your Google AccountИзползвайте данните си от Google за да влезете в сайта. Сайтът ще вземе само Име, Фамилия и E-mail и ще Ви създаде потребител. Connect to your Facebook AccountИзползвайте данните си от facebook за да влезете в сайта. Сайтът ще вземе само Име, Фамилия и E-mail и ще Ви създаде потребител. Забравена парола Регистрация

СЕРВИЗ

НачалоНовиПромоцииНовиниКонтакти
 

Технически речникManual Metal Arc (MMA) - Ръчното електродъгово заваряване е метод за заваряване на метални материали с използване на енергия от електрическа дъга. Дъгата гори между топящ се обмазан електрод (накратко – обмазан електрод или електрод) под формата на пръчка и заваряваното изделие. По правило, методът се реализира ръчно. Механизираното заваряване с обмазани електроди е известно като гравитационно заваряване. Друга разновидност на метода е заваряването с лежащ електрод. От особено значение е типа на обмазката: рутилова, базична, кисела, целулозна и др. Голямо предимство на метода е възможността за реализиране в различни условия - например на открито. Най-широкото приложение на метода е в строителството.
Metal Inert Gas / Metal Active Gas (MIG/MAG) - МИГ/МАГ заваряване. Електродъгово заваряване в защитна газова среда с топящ се електрод. Дъгата гори между топящата се електродна тел и изделието. Електродът, дъгата и заваръчната вана се изолират от вредното въздействие на атмосферата посредством защитен газ. Електродът е под формата на тел. Използваните диаметри са 0.6, 0.8, 1.0, 1.2, 1.6 mm (в условията на напълно механизирано заваряване се използват и телове с по-голям диаметър). По правило се използват плътни телове. За нелегирани, нисколегирани и хром-никелови стомани, а също така и за наваряване, са разработени и тръбни телове. При заваряване в защитна среда от инертен газ, методът е МИГ. Когато защитният газ взаимодейства с основния метал, методът е МАГ. Импулсно-дъговото МИГ/МАГ заваряване има съществени предимства пред конвенционалните технологии.
TIG / ВИГ - заваряване ( Волфрамов електрод - Инертен Газ ). Електродъгово заваряване в защитна газова среда с нетопящ се електрод. Дъгата гори между нетопящия се волфрамов електрод и изделието. Защитният газ е инертен (аргон, хелий или аргон-хелиева смес). Електродите са с диаметри 0.5, 1.0, 1.2, 1.6, 2.0, 2.4, 3.2, 4.0, 4.8 mm (при механизирано заваряване до 12 mm). Те се състоят от волфрам (с висока температура на топене, с възможност за интензивно натоварване с електрически ток) и са сложно легирани с малки количество торий, цирконий, церий или други редкоземни елементи, които облекчават емисията на електрони. Допълнителният метал е под формата на пръчки за ръчно заваряване и под формата на тел при механизирано заваряване. Най-голямото предимство на метода е високата стабилност на провара. Импулсното ВИГ заваряване дава възможност за изключително качествено формиране на шева независимо от пространственото положение.


Подфлюсовото заваряване - Електродъговото заваряване със скрита дъга, горяща между електрода и изделието под слой от флюс. Електродът е под формата на тел или лента. Също така се използват тръбни телове и ленти. Дъгата и заваръчната вана се предпазват от съприкосновение с атмосферата чрез образуваната от разтопения флюс шлака. Диаметрите на елекродната тел са 2.0, 3.0, 4.0, 5.0 и 6.0 mm. Лентови електроди с ширини до 60 mm и дебелини между 0,5 и 0,8 mm се използват главно за наваряване. Могат едновременно да се използват няколко дъги за получаване на един шев, горящи в обща или отделни заваръчни вани. Флюсите са синтеровани, агломерирани или топени с голямо разнообразие по химичен състав, физико-химични и металургични свойства и киселинност. Методът е механизиран. Заваряваните дебелини са в много широк диапазон. Съществените предимства на метода започват да се проявяват при дебелини 6-8 mm (минималната дебелина е 1 mm). Реализиран е вариант за заваряване и в таванно положение. Това е един от най-производителните методи.


  • HOT START - Система за облекчено запалване на електрода.
  • ARC-FORCE - Електронна функция за осигуряване стабилност на дъгата.
  • ANTI STICK - Система срещу залепване на електрода. В случай на залепване на електрода към детайла, апарата автоматично изключва подаването на заваръчен ток, до отлепването на електрода.
  • FAST CONTROL - Система за бързо регулиране на тока.
© 2007 - 2019

Всички права са запазени от Електрик 90 ООД
 
Доставка
Плащане
Онлайн гаранция
Контакти
Полезно е да знаем
Технически речник
Често задавани въпроси
Използване на Бисквитки
Условия за ползване
Политика за защита на личните данни
nerasoft v3.0.9.1